четвер, 7 грудня 2017 р.

У МОН кажуть про необхідність підвищення статусу профосвіти


Одним із стратегічних завдань Міністерства освіти у сфері професійної освіти є підвищення її статусу в суспільстві. Про це, коментуючи проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», зазначив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.
«Цього року ми вже вдруге провели в Україні конкурс «WorldSkills», що загалом об’єднує понад 70 країн світу. Перемога на всеукраїнському етапі відкриває можливість для молодих фахівців взяти участь у світовому чемпіонаті  «WorldSkills International», який зараз є наймасовішим професійним змаганням. Крім того, проведення конкурсу в Україні є гарним прикладом державно-приватного партнерства, адже фінансово його організацію забезпечили понад 15 роботодавців, а майданчики та частину обладнання надали заклади профосвіти», – зауважив заступник міністра освіти.
За його словами, зараз в Україні склалась ситуація, коли ринок праці потребує робітничих кадрів, проте спеціалісти навчатись цим професіям не йдуть через непопулярність цього напрямку.
«Побутують міфи, що робітничі професії низькооплачувані, нецікаві та не можуть забезпечити достатнього рівня добробуту людини. І це при тому, що сьогодні за низкою робітничих професій зарплати більші, ніж можуть отримати працівники з вищою освітою. Такі змагання, як «WorldSkills», допомагають показати сучасні технології робітничих професій, наочно продемонструвати, що в сучасному світі працювати за таким фахом та здобувати таку освіту цікаво», – додав Хобзей.


Немає коментарів:

Дописати коментар