четвер, 12 жовтня 2017 р.

МОН затвердило нове положення про ДПА молодших спеціалістів


Міністерством освіти затверджено нове Положення про державну підсумкову атестацію студентів, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста з одночасним завершенням здобуття повної загальної середньої освіти.
Документом визначений порядок проведення ДПА, як форми контролю відповідності освітнього рівня здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, що завершили здобуття повної загальної середньої освіти, відповідним державним вимогам.
Підсумкова атестація відтепер буде проводитись
в письмовій формі або у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Перелік предметів атестації щороку визначатиметься Міністерством освіти і науки. Разом з тим, обов’язковою є атестація з української мови.
Результати атестації оцінюються за 12-бальною шкалою. Студенти, які за підсумками  атестації отримають один, два або три бали будуть відраховані з навчального закладу.
Від проходження атестації звільняються студенти, які перебувають у соціальних відпустках або проживають у зонах стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій, що ускладнюють проведення атестації.
Документом також визначені інші особливості проведення державної підсумкової атестації студентів, які здобувають рівень молодшого спеціаліста з одночасним завершенням здобуття повної загальної середньої освіти.

Як відомо, Міністерством освіти і науки вже ухвалено рішення про те, що у 2018 році  учні та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які наступного року здобудуть повну загальну середню освіту, складатимуть обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар