понеділок, 10 листопада 2014 р.

Про відзначення Всесвітнього дня молоді та Міжнародного Дня студента в ПТНЗ області

У 1945 році 10 листопада відбулася конференція за участі представників від 63 країн, яка прийняла рішення створити Всесвітню федерацію демократичної молоді для сприяння взаєморозумінню і співпраці в усіх сферах життя суспільства, боротьбі проти соціального, національного і расового гноблення, за мир і безпеку народів , за права молоді. З того часу 10 листопада відзначається як Всесвітній День молоді.      
Сьогодні Всесвітній День молоді відзначають активісти руху, які займаються питаннями миру на планеті, захисту прав молоді, незалежності націй, боротьби з расизмом та захистом здоров’я молодого покоління.
Сучасні представники молодого покоління є найбільш цілеспрямованими та направленими на світле та заможне майбутнє, бо саме молодь є рушійною силою змін на краще, сприяє процесам оновлення та процвітання України.
17 листопада має особливе значення для студентів усього світу, адже це свято зближує та об'єднує молодих людей як День студентської солідарності, що не має меж та кордонів.
Ідея створення міжнародного об'єднання студентської молоді зародилася в Європі ще наприкінці XIX століття. Так у 1893 році в Женеві був скликаний Міжнародний конгрес студентів-соціалістів, що прийняв рішення встановити і розвивати зв'язки між студентами різних країн. Істотний вплив на розвиток студентського руху зробили трагічні події осені 1939 року в Чехословаччині. Тоді 17 листопада тисячі студентів міста Праги та їхні викладачі заповнили вулиці міста, протестуючи проти гітлерівської окупації. Вони були арештовані німецько-фашистською владою і розстріляні, або відправлені в концтабори. Тож у 1941 році в Лондоні був заснований Міжнародний День студентів на світлу пам’ять загиблих.
Сьогодні День студента є символічним об'єднанням студентів усіх навчальних закладів. Саме вони грають вирішальну роль у переломні моменти української історії, відстоюючи свободу нашої держави, знаходячись на захисті ідеалів незалежності та неподільності.
З метою урізноманітнення культурно-просвітницьких заходів, забезпечення розвитку різних форм дозвілля та відпочинку учнівської молоді ПТНЗ  НМЦ ПТО у Дніпропетровській області рекомендує:

·         проведення в ПТНЗ області урочистих зборів та святкових заходів;
·         участь учнівських колективів в обласних, міських, районних та селищних заходів з нагоди відзначення Дня молоді та Дня студента;
·         прес-конференції на честь святкування Дня студента;
·         конкурси краси "Міс та містер студентство - 2014", молодіжна шоу-програма "Студент завжди студент», спортивні турніри та змагання серед учнівської молоді;
·         святкові тематичні вечори, студентські наукові конференції, засідання дискусійних клубів;
·         святковий КВК «Мечтая о туманности галактик, студент всегда отчаянный романтик»;
·         проведення молодіжного фестивалю «The students day;
·         зустрічі з представниками молодіжних рад регіону;
·         фотоконкурс серед учнів ПТНЗ «Альбом студентського життя»;
·                     участь  учнів у волонтерських загонах закладу, благодійних акціях;

·                     відвідування театрів, кінотеатрів, тематичних виставок присвячених до Дня молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар