середу, 26 листопада 2014 р.

Проведення Національного туру Міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергозбереження «Енергія і середовище»

Відповідно до наказів Міністерства від 14.08.2014 № 936 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2014-2015 навчальний рік за основними напрямками позашкільної освіти” та від 08.11.2013 № 1575 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс «Енергія і середовище», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 листопада 2013 р. за № 2037/24569, у жовтні 2014 року – лютому 2015 року Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить Національний тур міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище». Положення про захід та умови проведення конкурсу розміщено на сайті www.nenc.gov.ua.
         
Міжнародний конкурс «Енергія і середовище» проводиться в рамках міжнародної освітнього проекту SPARE (найбільшого міжнародного освітнього проекту для школярів з питань змін клімату та енергетики) та всесвітньої декади ООН «Освіта для сталого розвитку» з метою пошуку й підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до навчально-практичної діяльності з проблем енергоефективності та раціонального використання ресурсів.
Захід проводиться спільно з Національним координатором проекту SPARE в Україні − громадської організації «Екологічний клуб «Еремурус» та за підтримки програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), Норвезького товариства охорони природи і INFORSE Europe (Європейська мережа розвитку сталої енергетики).
Безпосереднє керівництво Національним туром конкурсу здійснює Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.
           До участі в конкурсі запрошуються учні позашкільних, загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів віком до 17 років включно, які мають досягнення у практичній діяльності в сфері змін клімату, впровадження енергозбереження, використання поновлюваних джерел енергії для місцевих потреб, у підвищенні енергоефективності шкільних будівель.
Також до участі в конкурсі запрошуються педагогічні працівники позашкільних, загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, які мають напрацювання у розвитку освіти школярів і просвіти населення з питань ефективного використання та заощадження енергії.
Національний тур конкурсу проводиться у два етапи: І етап − заочний (жовтень-січень), ІІ етап − очний (лютий).
Для участі в І етапі конкурсу необхідно надіслати до 10 січня 2015 року заповнену реєстраційну картку та конкурсну роботу, виконану на електронних носіях українською мовою (не більше 6 сторінок разом з ілюстраціями), на електронну адресу ekoviddil@nenc.gov.ua або eremurusua@ukr.net з поміткою: «Енергія і середовище». Список учасників ІІ етапу конкурсу буде оприлюднено після 16 січня 2015 року на сайті: www.nenc.gov.ua та www.eremurus.org
ІІ етап конкурсу відбудеться 16-17 лютого 2015 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
 За підсумками Національного туру конкурсу три переможця будуть нагороджені поїздкою в Міжнародну літню школу SPARE, яка діятиме в передгір'ях Тянь-Шаню (Казахстан) у липні 2015 року.

Витрати на відрядження керівників та проїзд дітей на очний етап Національного туру Міжнародного конкурсу «Енергія і середовище» здійснюються за рахунок організації, що відряджає. Харчування дітей під час заходу забезпечує Національний координатор SPARE в Україні.
Просимо інформацію про конкурс «Енергія і середовище» довести до відома керівників, педагогічних працівників та учнів позашкільних,  загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів.
Детальна інформація про умови участі в Національному турі            конкурсу «Енергія і середовище» у 2014-2015 навчальному році – на сайті:  www.nenc.gov.ua    та  www.eremurus.org
Умови проведення Національного туру Міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергозбереження «Енергія і середовище» у 2014-2015 н.р. та анкета додаються

Немає коментарів:

Дописати коментар