середу, 29 жовтня 2014 р.

Проведення заходів у рамках Всеукраїнського тижня права

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 вересня  2014 року № 815-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права», на виконання розпорядження голови облдержаднімістрації від 25 вересня 2014 року № Р-533/0/3-14 «Про затвердження регіонального плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права у Дніпропетровській області», з метою належної організації проведення  Всеукраїнського тижня права з навчальних закладах  області.
НАКАЗУЮ:
1.        Затвердити План заходів департаменту освіти і науки облдержадміністрації з проведення Всеукраїнського тижня права в загальноосвітніх навчальних закладах.
2.        Завідувачу сектору позашкільної освіти та виховної роботи департаменту  освіти і науки облдержадміністрації Федорченко К.Є. здійснити організаційні заходи щодо проведення Всеукраїнського тижня права в навчальних закладах області.
3.        Керівникам управлінь і відділів освіти, професійно-технічних та вищих І-ІІ рівнів акредитації (за згодою) навчальних закладів:
3.1.     Підготувати відповідні накази та розробити заходи з визначенням відповідальних за координацію роботи на місцях із зазначеного питання.
3.2.     Забезпечити  організацію та проведення в навчальних закладах області заходів щодо Всеукраїнського тижня права з 08 по 13 грудня 2014 року.
3.3.     Надати інформацію щодо проведення відповідних заходів
департаменту освіти і науки облдержадміністрації до 19 грудня 2014 року.
4.        Виконуючому обов’язки ректора Комунального закладу
«Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Романенку М.І. (за згодою), директору навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області Василиненку В.М. (за згодою)  забезпечити науково-методичний супровід заходів у рамках Всеукраїнського тижня права.
5.        Начальнику інформаційного прес сектору Комунального  закладу
«Дніпропетровський інститут післядипломної педагогічної  освіти» Заржицькій Е.І. (за згодою) забезпечити  висвітлення ходу проведення заходів до Всеукраїнського тижня права в засобах масової інформації.
6.    Координацію роботи щодо виконання даного наказу покласти на
начальника управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої
освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Середню В.Г., начальника відділу професійно-технічної освіти та ресурсного забезпечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації Скляра В.І., начальника відділу науки та  вищої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Шумік І.В., контроль залишаю за собою.

Директор департаменту
освіти і науки облдержадміністрації                                    О.І.ДЕМЧИК



План заходів департаменту освіти і науки облдержадміністрації
 з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права
в навчальних закладах області

№ з/п
Заходи
Термін виконання
Відповідальні за виконання
1
Проведення єдиного Всеукраїнського уроку на тему «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини
10 грудня
Керівники органів управління освітою, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за згодою)
2
Організація та проведення у закладах освіти  заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекції, бесіди, зустрічі, конкурси, ігри, змагання тощо), спрямованих на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина та набуття навичок в їх застосуванні (тематика за вибором)
08-13 грудня
 Керівники органів управління освітою, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за згодою)
3
Організація та проведення тематичних науково-практичних конференцій, круглих столів, засідань правових клубів, інших просвітницьких заходів з актуальних питань забезпечення прав і свобод людини в Україні (тематика за вибором)
08-13 грудня
 Керівники органів управління освітою, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за згодою)
4
Організація книжкових виставок, презентацій видань про права людини, оформлення в навчально-виховних закладах тематичних стендів
09-13 грудня
Керівники органів управління освітою, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за згодою)
5
Проведення правового лекторію для викладачів  правознавчих дисциплін навчальних закладів області
листопад, грудень 2014 року
КЗ «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області
6
Висвітлення ходу проведення заходів до Всеукраїнського тижня права в засобах масової інформації, на сайтах установ
грудень 2014 року
Департамент освіти і науки облдержадміністрації,
 КЗ «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області,  керівники органів управління освітою, професійно - технічних та вищих  навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (за згодою)



Немає коментарів:

Дописати коментар