понеділок, 7 травня 2018 р.

Підсумки тижня в освіті: головні події


Учасники ЗНО отримали запрошення на тестування. На інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року розміщено запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів тестування.
МОН затвердило положення про обрання директорів шкіл. МОН затверджено типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти.
ЗНО до магістратури: основна інформація. Український центр оцінювання оприлюднивпорядок організації та проведення вступних випробувань до магістратури у 2018 році.
Почався додатковий період реєстрації на ЗНО. Починаючи з 3 травня, розпочався період реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.
Оприлюднено проект закону про повну загальну середню освіту. Міносвіти оприлюднилодля громадського обговорення проект Закону України «Про повну загальну середню освіту», що містить низку концептуальних змін.
Обговорення положення про науковий ліцей. МОН пропонує для громадського обговорення проект постанови «Про затвердження Положення про науковий ліцей та науковий ліцей-інтернат».
Онлайн-виставка «Освіта за кордоном». Освіта.ua пропонує вашій увазі онлайн-платформуміжнародної виставки «Освіта за кордоном», яка надає можливість ознайомитись з учасниками виставки, що брали участь у заході.
Міністр попросила не затягувати з розподілом коштів. Лілія Гриневич в межах дискусії освітнього форуму наголосила, що місцеві органи мають не витрачати час, а присвятити його організаційним питанням щодо закупівлі якісного обладнання для НУШ.
Про порядок створення опорної школи. Міністерство освіти надало роз’яснення щодо процедури створення опорних шкіл.
МОН рекомендує школам відзначити День сім’ї. Міністерство освіти і науки рекомендуєнавчальним закладам провести заходи, присвячені Міжнародному дню сім’ї.

Немає коментарів:

Дописати коментар